Twee winnaars oudejaarsloterij

De Oudejaarstrekking blijkt ook dit jaar weer voor veel mensen gezien te worden als een traditie om het jaar goed mee af te sluiten. Ook nu in 2020 zijn er enorm veel loten verkocht, namelijk 7 miljoen. Het jaar erop waren dit er nog 6,3 miljoen. Bij dit aantal zijn hele en halve loten bij elkaar opgeteld. De hoofdprijs van 30 miljoen is gewonnen door 2 personen. Zij winnen beide 15 miljoen euro netto.

Het totale prijzenpakket van Staatsloterij bedroeg tijdens de Oudejaarstrekking ruim 67,5 miljoen euro aan prijzen, welke belastingvrij werden uitgekeerd. Hieronder horen ook de 200 Mini’s, die ook traditiegetrouw met Oud en Nieuw worden uitgedeeld. Dit jaar waren de Mini’s voor het eerst allemaal volledig elektrisch.

Staatsloterij valt onder Nederlandse Loterij. In 2019 bedroegen de uitgekeerde prijzen van alle loterijen van Nederlandse Loterij bij elkaar ongeveer 895 miljoen euro inclusief kansspelbelasting. De opbrengst van de loterijen wordt bijna volledig gedoneerd aan verschillende goede doelen op het gebied van sport, bewegen en gezondheid, vanuit sportbond NOC*NSF. Ook wordt er een deel aan de Nederlandse bevolking terugbetaald via het Ministerie van Financiën. Bij elkaar bedroeg deze donatie in 2019 meer dan 173 miljoen euro.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven