Postcodeloterij

De Postcode Loterij is op verschillende vlakken net even wat anders dan zijn concurrenten. Zo win je bij deze loterij, zoals de naam al zegt, met je postcode. Bovendien is er meestal niet een winnaar, want iedereen uit de buurt met dezelfde postcode wint ook een mooie prijs. Wat maakt de Postcode Loterij nog meer uniek?

.

Hoe oud is de Postcode Loterij?

De geschiedenis van de Postcode Loterij gaat terug tot 1989. De loterij werd destijds opgericht met als doel het bijdragen aan een groene en meer rechtvaardige wereld. Het doet dit nog steeds door flinke bedragen te doneren aan goede doelen. De allereerste doelen die de Postcode Loterij ooit steunde waren VluchtelingenWerk, Natuurmonumenten en Novib.

Wat is de postcodeloterij en hoe werkt het?

Postcode Loterij is een Nederlandse loterij waarbij deelnemers op postcode kans maken op prijzen. De loterij is opgericht in 1989 en is sindsdien erg populair geworden in Nederland. De trekking is uniek omdat de winnende eenheid niet één lot is, maar een hele postcode.

Zo werkt het: Wanneer u meedoet aan de Postcodeloterij, wordt uw postcode uw lotnummer. De winnende postcodes worden maandelijks getrokken en de prijzen worden verdeeld onder de deelnemers in de winnende postcodes. Dit betekent dat als jouw postcode wint, jij en je buren die ook aan de trekking hebben deelgenomen, ook prijzen kunnen winnen.

De Postcodeloterij staat bekend om zijn grote prijzen, variërend van contant geld tot auto’s en soms zelfs bijzondere ervaringen. Een deel van de opbrengst van de loterij wordt gedoneerd aan goede doelen op het gebied van mens en natuur, waardoor deelnemers indirect kunnen bijdragen aan goede doelen.

Wanneer zijn de trekkingen?

De trekkingen van de Postcode Loterij vinden plaats op de laatste doordeweekse dagen van elke maand. Dit betekent dat er meestal trekkingen zijn op de laatste werkdagen (dus van maandag tot en met vrijdag) van elke maand. Tijdens deze trekkingen worden de winnende postcodes en bijbehorende prijzen bekendgemaakt. Prijzen kunnen variëren van geldbedragen tot bijvoorbeeld auto’s en andere waardevolle prijzen zoals HEMA bonnen of etenswaren.

Jaarlijks zijn er ook speciale trekkingen op zondag, dit wordt georganiseerds vanuit het SBS6 programma miljoenenjacht.

Winnaars straatprijs 2023

Scroll naar boven