Eurojackpot

Hoe speel je Eurojackpot? Kies vijf hoofdnummers van 1 tot 50 en twee extra euronummers van 1 tot 12. EuroJackpot is de nieuwste multinationale Europese loterij, die grotere prijzen biedt dan nationale loterijen en een grotere kans om te winnen dan EuroMillions. Speel en win nu voor het eerst EuroJackpot online vanuit heel Nederland!

Eurojackpot heeft ontdekt dat veel deelnemers getallen kiezen die onderdeel zijn van een datum die voor hen belangrijk is. Dat kan een verjaardag zijn, een huwelijk of het overlijden van een familielid. Vanuit bijgeloof wordt vaak het nummer van de dag als één van de lotnummers gekozen, dus de getallen tussen 1 en 31. Het gevolg is dat de kans dat je een prijs moet delen stijgt. Om dat te voorkomen kun je dus beter getallen kiezen uit het hogere bereik, dus tussen 32 en 70. De kans dat je wint wordt niet groter, maar als je wint is de kans dat je hem moet delen kleiner.

Hoe speel je de Eurojackpot in Nederland?

Hoe speel je Eurojackpot? Kies vijf hoofdnummers van 1 tot 50, daarna twee extra euronummers van 1 tot 12. Aangezien euronummers uit een andere set ballen worden getrokken dan de hoofdnummers, kan hetzelfde nummer in hetzelfde resultaat verschijnen als zowel hoofd- als euronummers.

U kunt uw eigen nummers kiezen of de optie “Quick Pick” gebruiken bij het kopen van een ticket om willekeurig een reeks nummers te genereren. Je kunt ook een generator voor willekeurige getallen gebruiken om een ​​reeks getallen te vinden die je leuk vindt voordat je een kaartje koopt.

Kies of je op dinsdag, vrijdag of beide trekkingsdagen wilt spelen. U dient voor sluitingstijd kaartjes te kopen.

Eurojackpot heeft 12 prijsniveaus en iedereen die alle vijf hoofdnummers en twee euronummers in de trekking matcht, wint een jackpot vanaf € 10 miljoen. Als niemand alle nummers in de trekking matcht, gaat de jackpot door naar de volgende trekking totdat de limiet van € 120 miljoen is bereikt.

Wat is de grootste Eurojackpot geldprijs geweest?

De grootste Eurojackpot-prijs ooit is € 120 miljoen. Dit is het hoogste bedrag sinds maart 2022. Vier maanden later, op 22 juli 2022, won een speler uit Denemarken 120 miljoen euro na 15 trekkingen zonder winnaars.

Hoe zit het met de prijzen in de Eurojackpot?

De prijzenpot bij de Eurojackpot is één van de hoogste van Europa. Alleen in EuroMillions is de prijzenpot nog hoger. Bij de Eurojackpot is de pot minimaal 10 miljoen euro. Als de jackpot niet wordt uitgekeerd, gaat de pot mee naar de volgende trekking. Dat gebeurt totdat de maximale jackpot van 90 miljoen euro wordt bereikt. Als de jackpot dan nog niet valt wordt het prijzengeld van de lagere niveaus verhoogd. Dit gaat door totdat er een winnaar is. Op deze manier wordt de Eurojackpot een dynamisch spel om te spelen en bovendien zijn er relatief veel winnaars.

Eisen voor deelname aan de Eurojackpot

Om mee te mogen doen aan de Eurojackpot moet je aan de volgende eisen voldoen:
• Deelnemers moeten 18 jaar of ouder zijn. Die leeftijd is ook afhankelijk van de wetgeving op het gebied van loterijen en gokken in het land waar je het lot koopt.
• Per lot is er maar 1 winnaar. Bij verschil van mening hanteert de Eurojackpot het beginsel dat de bezitter van het lot de winnaar is. Dat is niet altijd degene die het lot heeft gekocht. Door online te spelen voorkom je problemen over het eigenaarschap van het lot. Als je meedoet in een syndicaat moet juridisch worden vastgelegd hoe het prijzengeld wordt verdeeld.
• Wie een lot voor de Eurojackpot in het buitenland koopt, kan de winst alleen in het land van aankoop claimen.
Trekkingen van de Eurojackpot vinden elke vrijdagavond om 19:00 uur plaats. Dat gebeurt in Helsinki en kan live worden gevolgd. Loten kunnen tot de avond van de trekking worden gekocht. Loten die te laat worden gekocht schuiven automatisch door naar de volgende trekking.
• Wie online loten koopt krijgt het prijzengeld belastingvrij uitgekeerd.

EUROJACKPOT
De Eurojackpot is een Europese loterij dat onderdeel is van de Lotto. De loterij is hiermee Europees georiënteerd en richt zich vooral op deelnemers die houden van zoveel mogelijk trekkingen en uitslagen. Omdat het deelnemen voor alle Europeanen mogelijk is, is de jackpot een hoog bedrag. Daarentegen spelen er ook veel mensen mee met de Eurojackpot. Hieronder volgt een overzicht van alle benodigde informatie, specificaties en kenmerken van de loterij.

Geschiedenis
De Eurojackpot Nederland is opgericht in 2012. Op 23 maart van datzelfde jaar vond de eerste trekking plaats.

De loterij is tot stand gekomen vanwege de opkomende concurrentie van buiten Europa. Kansspelen en loterijen worden in Nederland en Europa gelegaliseerd waardoor grote Amerikaanse spelers de Europese markt willen veroveren. Met de Eurojackpot zet Europa hier een loterij tegenover.

Eurojackpot lot kopen
Via de website van de loterij is het mogelijk om een Eurojackpot lot te kopen. Je moet hierbij 5 getallen kiezen onder de vijftig en twee extra bonusgetallen. De kosten van elk lot zijn 2 euro.

De loterij kiest automatisch de getallen uit. Door middel van een shuffle knop kun je de getallen omwisselen. Daarnaast heb je zelf ook nog de mogelijkheid om getallen te kiezen.

Scroll naar boven