Gooise verdachten ter verantwoording voor organiseren illegale lotto

Tegen een 68-jarige man uit Bussum en een 50-jarige vrouw uit Kortenhoef zijn flinke straffen geëist voor het organiseren van een illegale lottoloterij in 2015 en 2016. In totaal worden vijf personen verdacht van betrokkenheid. De vrouw, die beschouwd wordt als de spil van de organisatie, hoorde een boete van 10.000 euro, een ontnemingsvordering van 56.000 euro en een voorwaardelijke celstraf van twee weken tegen zich eisen. Tegen de man, één van de bookmakers, werd een boete van 3.000 euro, waarvan 1.000 euro voorwaardelijk, en een ontnemingsvordering van 16.000 euro geëist. Door de ontnemingsvorderingen hebben de betrokkenen geen financieel voordeel van hun activiteiten.

Huiszoekingen in 2015

In 2015 had de politie aanwijzingen dat er in het Gooi illegale loterijen werden georganiseerd. Na uitgebreid recherchewerk, waarbij gebruik is gemaakt van een aantal telefoontaps, kwamen de vijf verdachten in beeld. Bij huiszoekingen in Bussum, Hilversum, ’s-Graveland en Kortenhoef werd voldoende bewijs voor een illegale lotto aangetroffen. De vrouw was in het bezit van papieren met namen van bookmakers en van ingelegde en uitgekeerde geldbedragen. Zij zou samen met een 61-jarige man uit Hilversum de leiding hebben over de organisatie.

Extra zakcentje

De vrouw zei voor de rechter onschuldig te zijn en beriep zich vervolgens op haar zwijgrecht. De man uit Bussum, die als bookmaker fungeert, deed mee vanwege een extra zakcentje. Hij ontving een percentage van de loten die hij verkocht. Als één van zijn klanten een prijs won ontving hij daarvoor een bonus. De rechter doet later dit jaar uitspraak. De andere verdachten in de zaak tegen deze illegale loterij moeten op een later moment dit jaar voor de rechter verschijnen.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven